MENU CLOSE

Anmeldelser

Her kan du læse beretninger fra nogle af mine tidligere klienter.

Fra hæmmet livsudfoldelse til mere selvtillid

 

Jeg søgte hjælp hos dig, fordi jeg brugte for meget energi på at bekymre mig. Det bandt en stor del af min energi og hæmmede mig i livsudfoldelse. Jeg havde mistet selvtillid, som forældre, som veninde…. følte mig ikke god nok.  Jeg var drænet, træt, ked af det og handlingslammet.

Jeg var ikke i tvivl om, at jeg havde brug for hjælp, var ikke skeptisk, snarere igen bekymret. Og jeg vil klart anbefale et forløb hos dig.

Jeg har det markant bedre nu, end da jeg startede hos dig. Mit liv føles mindre tungt, jeg føler mig mindre tynget. Jeg har meget mere overskud og selvtillid.

I forløbet med dig mødte jeg den fornødne ro. Tålmodighed. Jeg har følt mig tryg i forløbet. Du har været velforberedt, og jeg har følt at du var til stede, nærværende og åben. Når jeg var på glatis, forfaldt du ikke til at ”opmuntre mig”. Det var godt.

I starten følte jeg mig ”umulig”, jeg kunne ikke få greb om det. Det var som om jeg skulle lære at gå. Og jeg knækkede koden. Og det er helt sikkert blandt andet fordi du var der, stille og rolig, og udfordrede, igen på den rolige og nænsomme måde.

Bedste hilsner, A.

Et safe space der hjalp mig til at ændre min adfærd

 

Jeg henvendte mig til Roya, da jeg bekymrede mig meget og følte, at jeg stod i vejen for mig selv på grund af det. Jeg ønskede også, at kunne hvile mere i mig selv og fremstå mere autentisk.

Jeg havde svært ved at forestille mig, hvordan jeg skulle kunne “tænke mig ud af mine egne bekymringer”. Jeg syntes også, at det var svært at skulle begynde at arbejde med mine usikkerheder, da det jo kræver, at man anerkender og udfordrer dem. Min skepsis blev mindre og mindre i takt med at mine erfaringer med øvelserne blev flere.

Efter forløbet er min problematik meget forbedret. Jeg kan mærke, at jeg, ved hjælp af øvelserne, har ændret min adfærd og bekymringerne er der ikke lige så mange af. Jeg oplever mere og møder flere mennesker, fordi jeg øver mig i ikke at forsøge at undgå bestemte situationer. Jeg kan selv bestemme, hvornår og hvor meget jeg lader mine triggertanker fylde. Bekymringer virker derfor pludselig som et kæmpe spild af tid. 

Under forløbet var der et godt nærvær og et fint tempo i samtalerne  – vi spildte ikke tiden, men det var heller ikke stresset. Jeg følte mig tilpas og godt taget imod. Jeg følte fra starten, at det var et safe space. Jeg følte, at jeg kunne åbne så meget op, som jeg havde lyst til, men følte ikke at det var nødvendigt at åbne helt vildt meget op omkring mit privatliv og fortid osv., da metoden er mere “proaktiv” end eksempelvis “alm.” psykolog-samtaler.

Roya virkede meget forberedt og professionel og var god til at perspektivere til noter fra vores tidligere samtaler samt at have en agenda klar for det nye møde. Det var tydeligt, at der var en struktur og plan for de forskellige milepæle i forløbet.

Tusind tak for hjælpen og for at være tålmodig, når jeg har sat spørgsmålstegn og været kritisk. Det har virkelig hjulpet meget. Jeg vil helt klart anbefale et forløb til andre. 

Alberte.

Efter min behandling hos Roya er jeg ikke vendt tilbage til at gruble igen.

 

Inden jeg startede mit metakognitive forløb hos Roya, brugte jeg det meste af mine vågne timer på at gruble og analysere ting, der skete omkring mig.

Jeg troede på, at jeg kunne forberede mig på kommende situationer ved at analysere alle oplevelser af, hvad der var sagt eller gjort, så jeg ikke blev overrasket eller skuffet over andre menneskers svar eller adfærd.

Jeg var overbevist om, at jeg ikke havde kontrol over mine tanker, og når de alligevel styrede mig, så jeg kunne lige så godt overgive mig til denne grublen.

Efter i flere år at leve efter denne overbevisning var mit humør påvirket, og jeg havde meget skiftende temperament og meget let til vrede og vredesudbrud. Samtidig forsøgte jeg at undgå situationer, hvor trigger-tankerne opstod, og jeg trak mig ind i mig selv.

Da jeg før har været sygemeldt med stress, hvor hjælpen var konventionel kognitiv terapi, hvor alting blev fint i en periode men så stille og roligt vente tilbage, og jeg faktisk aldrig fandt noget, der hjalp på min vrede og frustration, så ønskede jeg at prøve noget andet.

Svaret var metakognitiv terapi, hvor jeg fandt Roya som terapeut.

Igennem metakognitiv terapi har jeg fået en forståelse for, at jeg ikke behøver at lade mig styre af tanker og frygt for utilstrækkelighed.

Og at jeg ikke behøver at lade andre menneskers adfærd og meninger påvirke mit humør.

Jeg kan lade tankerne være – jeg behøver ikke at interagere eller kommunikere med dem. 

De må gerne være der, de kan ikke skade mig – de er bare tanker eller følelser, men jeg behøver ikke at bruge min tid eller ressourcer på dem.

Jeg prøvede i starten med at lave tidspunkt, hvor jeg kunne gruble, men jeg kunne sjældent huske, hvad der havde fået trigget min grublen, så det blev hurtigt unødvendigt, og jeg er faktisk aldrig vendt tilbage til dem.

Efter min behandling hos Roya er jeg ikke vendt tilbage til at gruble igen.

Hvis jeg af og til har en trigger tanke eller følelse, så er jeg ikke bange for den. Jeg forsøger ikke at skubbe den væk, men jeg vælger selv, om jeg vil snakke med den. Hvis jeg vælger at snakke med den, og jeg kan mærke, at den ikke gør noget godt for mig, så kan jeg til enhver tid vælge ikke længere at tale med den. Igen skubber jeg ikke aktivt til den, jeg slipper den bare og lader den være.

Dette er det væsentligste, jeg har lært i terapien – ikke at være bange for tanker og følelser, de gør mig ikke skade. Jeg skal ikke aktivt styre dem ved at skubbe til dem, det gør det bare værre. Jeg skal bare lade dem gøre, som de vil og lade dem være.

Og efter den metakognitive terapi kan jeg nu stå i situationer, hvor jeg før kunne blive meget frustreret og vred, og lige så stille lade sandet glide ud gennem fingrene på mig.

Mange tak, Roya for at du har hjulpet mig.

Lisa.

‘what you see is what you get’

 

Efter at have læst en artikelrække i Berlingske om metakognitiv terapi og dens positive indvirkning på bl.a. spekulationer og tankemylder, som jeg dagligt kæmper med, søgte jeg mere information på nettet og fandt i den forbindelse Roya Hørlycks hjemmeside.

Teksten på hjemmesiden ramte mig på flere planer: Både på hvordan grublerierne tager min energi og gør mig fraværende fra mine omgivelser, og at denne terapiform mere handler om et present værktøj end evindelige terapisessions, hvor jeg skal genopleve min barndoms traumer. Ikke at det sidste er dårligt, men jeg har allerede afprøvet det …

Min oplevelse efter kun fem gange er, at både terapiformen og Roya er kontant og virkningsfuld – ‘what you see is what you get’.

Sessionerne er enkle og den relativt korte tid passer min hjerne perfekt; jeg når ikke at blive træt eller uopmærksom. Dialogen med Roya er afslappet, god og ligefrem – og med fin plads til humor – og jeg har hele vejen igennem følt mig godt tilpas og mødt med ligeværdighed.

Hver gang jeg er gået fra en session, har jeg fået nye værktøjer, som jeg har kunnet arbejde med – og ikke mindst: det har haft en virkning! Ikke at jeg er blevet verdensmester – men jeg kan nemt bruge værktøjerne og har virkelig fået fokus på hvor stor forskellen for mig er, når jeg falder hen i spekulationer kontra har mit fokus ‘ude i livet’.

Mine bedste anbefalinger af både Roya Hørlyck og metakognitiv terapi til dig, der har brugt lige så meget energi på at spekulere, som jeg har!

T.